Raf Lens

Successieplanning van een effectenportefeuille


Raf Lens is medewerker bij Dukas Finance bvba, een bedrijf dat financieel advies op maat geeft aan zowel bedrijven als particulieren. Hij is licentiaat in de handelswetenschappen en behaalde bijkomend een bachelor fiscaal recht en een certificaat als privaat bankier. Met fiscaliteit en vermogensplanning als vakgebieden is hij de aangewezen persoon om u door deze materie te loodsen. Terug naar overzicht

Weet u hoe u de maximale controle krijgt over een goed als gevolg van successieplanning? Weet u of de opmaak van het alsofbeding voldoet aan de parameters? Weet u wanneer u een bancair mandaat over het vermogen behoudt?

Om een goede successieplanning te maken is het belangrijk dat we naar verschillende aspecten kijken van de successieplanning. Vaak heeft men bij het opmaken van dergelijke planning alleen maar oog voor het ontwijken van successierechten en wordt er geen aandacht besteed aan de controle over het vermogen. Hierdoor komt het vaak voor dat een successieplanning toch niet helemaal voldoet aan de wensen van de cliƫnten.
Tijdens deze anderhalf uur durende opleiding krijgt u een uitgebreid overzicht van de verschillende manieren van successieplanning van een effectenportefeuille. De spreker gaat hierbij uit van een heel eenvoudig voorbeeld van het klassiek Vlaams gezin van Jan en Barbara. Jan en Barbara willen niet alleen minimale successierechten betalen maar willen ook de maximale juridische bescherming. Samen met de spreker gaat u op zoek naar de ideale successieplanning voor Jan en Barbara.

Komen onder meer aan bod: de wettelijk devolutie, de testamentaire devolutie, de contractuele erfstelling, huwelijksvoordelen bij gemeenschappelijk vermogen en eigen vermogen, het alsofbeding, de wederzijdse schenking, de aanwasovereenkomst, het bancair beheersmandaat, de maatschap, een schenking met last en de beleggingsverzekering.

Kortom, deze opleiding is de ideale leidraad om tot een succesvolle successieplanning van een effectenportefeuille over te gaan.