Marc Gielis Bestel

Vermogen onttrekken aan de vennootschap: verhuur van goederen

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u of de verhuur van een onroerend goed aan de vennootschap beperkt is qua bedrag? Weet u of de verhuur van roerend goed aan de vennootschap vrij en onbelast is? In welke mate speelt het huwelijkscontract een rol voor de bestuurder of aandeelhouder die goederen verhuurt aan zijn vennootschap? En wat is de fiscale impact van een onroerende verhuur aan de vennootschap?

In deel 8 (1 uur) van de 14-delige reeks rond "Vermogen onttrekken aan de vennootschap" bespreekt Marc Gielis de verhuur van onroerende en roerende (uitrusting) goederen als middel om vermogen te onttrekken aan de vennootschap.

Komen onder meer aan bod: de verhuur van onroerend en roerend goed, de aangifte van onroerend inkomen, de rol van het huwelijksvermogensstelsel, de samenstelling van onroerend inkomen, de verhuur van de eigen woning, de verhuur voor beroepsmatig gebruik, de federale gewone intrestaftrek, de huurherkwalificatie, gemeubelde verhuur, de verhuur van reclamepanelen en desaffectatie.

Kortom, na het volgen van deze opleiding bent u op de hoogte van de fiscale gevolgen die een particuliere verhuur van onroerend en/of roerend goed met zich meebrengt voor de natuurlijke persoon en voor de vennootschap.

Inhoud van deze opleiding

1 Inleiding
2 Verhuur van onroerend goed
3 Verhuur diversen
4 Vragen