Marc Gielis Bestel

Vermogen onttrekken aan de vennootschap: overdracht van privé-vermogen

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u aan welke voorwaarden de overdracht van een onroerend goed moet voldoen om belastingvrij te zijn? Weet u of de verkoop van aandelen nog zonder taxatie kan gebeuren? En is de inbreng van aandelen in de vennootschap een fiscaal alternatief te noemen?

In deel 9 (1 uur) van de 14-delige reeks rond "Vermogen onttrekken aan de vennootschap" bespreekt Marc Gielis de overdracht van onroerende en roerende (uitrusting) goederen door een privépersoon aan de vennootschap als middel om vermogen te onttrekken aan de vennootschap.

Komen onder meer aan bod: de overdracht onder bezwarende titel, beroepsmatig of niet-beroepsmatig inkomen, speculatief of niet-speculatief inkomen, de verkoop van gebouwd en ongebouwd onroerend goed, de belasting op stopzettingsmeerwaarden, de meerwaarde op de aankoop van een woning, de verkoop van aandelen aan de vennootschap en de inbreng van aandelen in een holding.

Kortom: na het volgen van deze sessie weet u wat de fiscale impact is van de overdracht van privévermogen naar de vennootschap.

Inhoud van deze opleiding

1 Inleiding
2 Overdracht van vastgoed aan de vennootschap
3 Overdracht van aandelen aan de vennootschap
4 Vragen