Marc Gielis Bestel

Vermogen onttrekken aan de vennootschap: kosten eigen aan de vennootschap

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u of de toekenning van een onkostenvergoeding kan gezien worden als een verkapte bezoldiging? Moet een onkostenvergoeding steeds of fiche gezet worden? Dient men zich te houden aan het wettelijk forfait of zijn er andere mogelijkheden?

In deel 13 (1 uur) van de 14-delige reeks rond "Vermogen onttrekken aan de vennootschap" bespreekt Marc Gielis hoe de betaling van kosten eigen aan de vennootschap-werkgever kan gebruikt worden om fiscaalvriendelijk vermogen te onttrekken aan de vennootschap.

Komen onder meer aan bod: het begrip, het toepassingsgebied, de bewijslast, de terugbetaling, de ficheverplichting, forfaitaire bedragen en werkelijk bewezen kosten, autokosten, de vergoeding voor dienstreizen, de thuiswerkvergoeding, de outplacementvergoeding, kosteloze rechtsbijstand, verkeersboetes en vergoeding voor kledij.

Kortom: na het volgen van deze sessie weet u hoe de terugbetaling van kosten eigen aan de vennootschap-werkgever kan gebruikt worden om fiscaalvriendelijk vermogen te onttrekken aan de vennootschap.

Inhoud van deze opleiding

1 Inleiding
2 De ficheverplichting
3 Autokosten
4 Dienstreizen
5 Thuiswerk
6 Varia
7 Vragen