Marc Gielis Bestel

Vermogen onttrekken aan de vennootschap: het salarispakket miv IPT

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u of een individuele pensioentoezegging fiscaal duurder is dan een dividenduitkering? Is de IPT-premie onbeperkt aftrekbaar? Heeft de IPT enkel nut in het kader van pensionering? Komt een tantième in aanmerking voor de 80%-regel? En weet u of IPT te combineren valt met het VAPZ?

In deel 4 (1 uur) van de 14-delige reeks rond "Vermogen onttrekken aan de vennootschap" overloopt Marc Gielis met u het salarispakket van de bedrijfsleider, m.a.w. hoe een combinatie van bezoldiging, voordelen van alle aard, tantièmes en pensioenopbouw kan leiden tot fiscale optimalisatie.

Komen onder meer aan bod: de fiscale druk door bezoldigen, het kmo-tarief, pensioenopbouw, de individule pensioentoezegging, de 80%-regel, het mandaat als bedrijfsleider vie een managementvennootschap, IPT of liquidatiereserve, de pensioenovereenkomst voor zelfstandigen en de pensioenmogelijkheden in de personenbelasting

Kortom: na het volgen van deze sessie weet u waarmee u rekening dient te houden in het kader van een optimale (fiscale) verloning van de bestuurder-bedrijfsleider.

Inhoud van deze opleiding

1 De bezoldiging van de bedrijfsleider
2 De individuele pensioentoezegging (IPT)
3 De pensioenovereenkomst voor zelfstandigen (POZ)
4 Vragen