Marc Gielis Bestel

Vermogen ontrekken aan de vennootschap: doen of niet?

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u wat de invloed van het huwelijkvermogensstelsel is op de vermogensrechten van de echtgenoten? Weet u wat de fiscale impact is van roerende beleggingen in de vennootschap? Weet u of de redenen die men vaak aanhaalt om onroerend goed te beleggen in de vennootschap wel zo gegrond zijn? Wist u dat de belastingdruk op de verkoop van aandelen uitbreidt?

In deel 1 (1 uur) van de 14-delige reeks rond "Vermogen onttrekken aan de vennootschap" overloopt Marc Gielis met u de redenen waarom men zou beleggen in de vennootschap en men vervolgens al dan niet vermogen aan een vennootschap zou onttrekken, alsook het tijdstip van vermogensonttrekking. Er zijn fiscale, maar ook burgerrechtelijke, economische en financiële redenen die hun impact op deze beslissing zouden kunnen hebben.

Komen onder meer aan bod: de 2 pistes bij vermogensonttrekking, de impact van het huwelijksvermogensstelsel op vermogensonttrekking, de hervorming in het bijzonder wettelijk stelsel, roerende beleggingen binnen of buiten de vennootschap, onroerende beleggingen binnen of buiten de vennootschap, de voor- en nadelen van roerende en onroerende goederen in de vennootschap, de belasting op verkoop van aandelen, een blauwdruk van de toekomstige fiscale hervormingen ende gevolgen van vermogensonttrekking op successieplanning

Kortom: na het volgen van deze sessie bent u op de hoogte van de elementen waarmee u rekening dient te houden bij uw beslissing om al dan niet vermogen aan uw vennootschap te onttrekken.

Inhoud van deze opleiding

1 Impact van het huwelijksvermogensstelsel
2 Roerende beleggingen binnen of buiten de vennootschap
3 Onroerende beleggingen binnen of buiten de vennootschap
4 Geen uitkering doen: een optie?
5 Vragen