Marc Gielis Bestel

Buitenlands onroerend goed in de personenbelasting

1 uur 59,00 €
Marc Gielis heeft met zijn licentiaat Handelwetenschappen, graduaat Fiscale Wetgeving en graduaat Bedrijfsadministratie een ruime opleidingsbasis genoten. Hij is adviseur financiële planning en belastingconsulent bij accountantskantoor Decupere & Partners. Voorheen werkte hij een 20-tal jaar bij Bank J. Van Breda & C° als expert in fiscaal en patrimoniaal advies. Hij begeleidt dagdagelijks zelfstandige ondernemers bij het optimaliseren van hun fiscale situatie. Marc is gastdocent aan diverse opleidingsinstituten, auteur van menig fiscaal artikel en enkele boeken en een gewaardeerd spreker op seminaries.

Terug naar overzicht

Weet u waarom België tot drie maal toe is veroordeeld door het E.H.V.J. inzake discriminatie van buitenlandse t.o.v. Belgische onroerende inkomsten? Wat is er precies aangepast in de huidige wetgeving om deze discriminatie op te heffen? Welke invloed heeft de nieuwe wetgeving op de aangifte en de berekening van de personenbelasting? En is het nuttig om een hypothecaire lening te sluiten voor een buitenlands onroerend goed?

In de derde sessie (1u) van vijf inzake onroerend goed in de personenbelasting bespreekt Marc Gielis de aangifte van buitenlandse onroerende inkomsten in de personenbelasting voor en na 1 januari 2021 en de gevolgen voor de berekening van de personenbelasting. De nieuwe wetgeving wordt toegelicht aan de hand van een aantal voorbeelden.

Komen onder meer aan bod: rubriek A en B van de aangifte personenbelasting en het verschil in belastingberekening, de veroordeling tot discriminatie door het E.H.V.J., de aanpassing van de wetgeving inzake discriminatie, de berekening van het kadastraal inkomen van een buitenlands onroerend goed, de aangifte van buitenlands onroerend goed in de aangifte personenbelasting vanaf aanslagjaar 2022, de gevolgen van niet-aangifte buitenlandse onroerende inkomsten, het progressievoorbehoud en de actuele normale verkoopwaarde.

Na het volgen van deze sessie weet u precies welke impact de nieuwe wetgeving inzake buitenlandse onroerende inkomsten heeft op de aangifte en de berekening van de personenbelasting vanaf inkomstenjaar 2021.

Inhoud van deze opleiding

1 De aangifte in vak III tot aanslagjaar 2021
2 De aangifte in vak III vanaf aanslagjaar 2022
3 Voorbeelden
4 Wijzigingen in het Wetboek InkomstenBelastingen