Guy Poppe

Kostenvergoedingen


Guy Poppe is sinds 1994 werkzaam als advocaat, gespecialiseerd in een aantal materies, waaronder het fiscaal recht. Poppe is licentiaat in de rechten en in de economie en tevens licentiaat in het fiscaal recht. Zijn loopbaan startte hij als juridisch adviseur bij Ernst & Young en Coopers & Lybrand. Hij is auteur voor diverse vaktijdschriften en een gerespecteerd docent. Terug naar overzicht

Weet u of kosten eigen aan de werkgever in maaltijdcheques kunnen worden vergoed? Weet u welk bedrag belastbaar wordt gesteld als de anciƫnniteitspremie haar maximumbedrag overschrijdt? Weet u welke sociale voordelen door de werkgever als aftrekbare beroespkost mogen worden beschouwd? Weet u hoe een kost eigen aan de werkgever kan worden bepaald? Weet u welke vergoedingen in de rechtspraak vaak leiden tot de beoordeling "verkapte bezoldiging"? Weet u welke vergoeding een werkgever mag toekennen aan zijn personeel voor binnenlandse dienstreizen? Weet u wanneer een vrijwilligersvergoeding toch een belastbaar inkomen vormt? Weet u welke niet-belastbare forfaits de RSZ hanteert en in welke mate zij afwijken van het fiscaalrechtelijke?

In deze Teleseminar van 3 uur geeft Guy Poppe een overzicht van alle kostenvergoedingen en andere fiscaal interessante vergoedingstechnieken die een werkgever aan haar werknemers of bedrijfsleiders kan toekennen. Eerst wordt het begrip loon toegelicht vanuit fiscaal en sociaal standpunt. Vervolgens worden de sociale voordelen uitgebreid besproken. Daarna worden de kosten eigen aan de werkgever, de specifieke regeling voor vrijwilligers in verenigingen en de kunstenaarsvergoeding en het risico op een aanslag geheime commissielonen overlopen. Tot slot behandelt Guy Poppe de sociaalrechtelijke aspecten van kostenvergoedingen.

Komen onder meer aan bod: het loonbegrip en haar uitzonderingen, het fiscaal belastingregime van sociale voordelen bij werkgever en werknemer, maaltijdcheques, de huwelijkspremie en anciƫnniteitspremie, film-, sport- en cultuurcheques, ecocheques, het pc-plan, telewerk, kosten eigen aan de werkgever en de mogelijke forfaits voor terugbetaling van autokosten (km-vergoeding), binnenlandse en buitenlandse dienstreizen, de vrijwilligers- en de kunsternaarsvergoedingen, de aandachtspunten inzake aanslag geheime commissielonen, sociaalrechtelijke versus fiscale aspecten en het niet-belastbaar forfaitsysteem uitgebouwd door de RSZ sinds 2010.

Kortom, dit seminarie is onmisbaar indien u op de hoogte wenst te blijven van de fiscaal interessante vergoedingstechnieken.